Brainstorma domännamn med artificiell intelligens

Att hitta det perfekta domännamnet kan vara en utmaning. Ofta är de mest eftertraktade domännamnen redan tagna, och det kan vara svårt att komma på ett unikt namn som också är lätt att komma ihåg och enkelt att stava. Men med hjälp av artificiell intelligens kan processen att brainstorma domännamn bli mycket enklare och mer effektiv.

En av de största fördelarna med att använda AI för att generera domännamn är hastigheten och effektiviteten. En artificiell intelligens som exempelvis ChatGPT från OpenAI kan producera hundratals eller till och med tusentals förslag till olika domännamn på bara några sekunder. Det sparar mycket tid jämfört med manuella processer där man behöver tänka ut och skriva ner alla tänkbara namn.

Steg 1: Skapa en bra ledtext till ChatGPT

Genom att använda ledtexter kan du hjälpa ChatGPT att generera relevanta och passande domännamn för din webbplats eller företag. Kom bara ihåg att vara så specifik som möjligt och att ge så mycket information som möjligt för att få de mest relevanta och användbara förslagen. Några förslag på hur man skriver ledtexter för ChatGPT:

"Jag behöver ett domännamn för en hemsida som säljer [ditt produktkategori], Ge mig en lista på 25 .com domäner."

"Jag vill skapa en blogg om [din intresset eller nisch], vad kan jag kalla den? Ge mig en lista på 25 .com domäner."

"Jag behöver ett domännamn för min nya företagswebbplats, vi är en [din bransch] tjänsteleverantör, Ge mig en lista på 25 .com domäner."

"Jag behöver ett kort och minnesvärt domännamn för min portfolio webbplats, mitt namn är [ditt namn]. Ge mig en lista på 25 .se domäner."

"Jag vill starta en hemsida för [din hobby eller intresse], men jag behöver ett passande domännamn. Ge mig en lista på 25 .com domäner."

Steg 2: Kontrollera tillgänglighet av domännamn

Det är viktigt att komma ihåg att ChatGPT är ett språkligt AI-verktyg som inte har möjlighet att kontrollera om de domännamn den föreslår är lediga eller inte. Även om AI-verktyget kan hjälpa dig att generera idéer och förslag på passande domännamn, är det alltid upp till dig att göra en egen domänsökning för att verifiera om domännamnet är ledigt. Använd vår bulksökning för att kontrollera tillgängligheten på domännamnet och registrera det.

Beställ domännamn och tjänster