Vanliga frågor om mitt konto

Hur nollställer jag mitt lösenord?

Du kan nollställa ditt lösenord på sidan Glömt lösenord. När du anger ditt användarnamn eller lösenord där så får du ett mail som innehåller en länk som du klickar på för att skapa ett nytt lösenord på ditt konto.

Varför skall man aktivera tvåfaktorsautentisering?

Att aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA) ger ett extra lager av säkerhet när du loggar in på online-konton. Istället för att bara använda ett användarnamn och lösenord kräver 2FA en extra verifieringsfaktor för att bevisa din identitet, vilket gör det svårare för obehöriga att komma åt ditt konto även om de har fått tag i ditt lösenord.

Hur aktiverar jag tvåfaktorsautentisering?

  1. Logga in på kontrollpanelen.
  2. Klicka på fliken Konto.
  3. Klicka på fliken Tvåfaktorsautentisering.
  4. Scanna QR-koden med din 2FA-app (exempelvis Google Authenticator).
  5. Ange den aktuella engångskoden från appen och klicka på knappen Aktivera tvåfaktorsautentisering.

Hur kan jag deaktivera tvåfaktorsautentisering om jag tappat bort min telefon?

Om du har tappat bort din telefon och du inte längre kan använda den för att ta emot tvåfaktorsautentiseringskoder, kan det vara nödvändigt att deaktivera tvåfaktorsautentisering för ditt konto. Eftersom hela poängen med tvåfaktorsautentisering är ökad säkerhet så måste du bevisa din identitet för att säkerställa att du är ägaren till kontot. Kontakta oss för vilka steg som måste tas för att vi skall deaktivera tvåfaktorsautentisering på ditt konto.

Ägarinformation

Beställ domännamn och tjänster