Vanliga frågor om Snapback

Vad innebär Snapback av domännamn?

Varje dag förfaller tusentals domännamn och blir tillgängliga för registrering för att domänen inte förnyades av den gamla innehavaren. Snapback är det namnet på tjänster för registrera dessa domännamn direkt efter frisläppningen. Våra automatiska snapbacksystem försöker registrera dessa domännamn millisekunder efter domänerna blivit frisläppta.

Hur vet man vilka domännamn som frisläpps till snapback?

Vi får listor från toppdomänerna som innehåller de domännamn som kommer frisläppas inom den närmsta tiden. Vi har utvecklat ett verktyg där ni kan söka i dessa snapbacklistor.

Hur mycket kostar snapback av domännamn?

Vi har två kategorier av toppdomäner för snapback:

.SE / .NU domännamn:

För toppdomänerna .SE och .NU tar vi endast emot en snapbackansökan per domännamn. För dessa två toppdomäner gäller holländsk auktion vilket innebär att priset blir lägre ju längre man vågar vänta med att lägga in sin beställning.

Övriga domännamn:

För de övriga toppdomänerna tar vi emot flera snapbackansökningar per domännamn. Om vi får in flera ansökningar på samma domännamn blir det en domänauktion. Startpriserna på dessa toppdomäner hittar ni här.

När betalar man för sin snapback-order?

Vi fakturerar i efterskott vid lyckad snapback. På så sätt behöver ni som kund inte ligga ute med några pengar.

När kommer domännamnet in på vårt konto?

Efter en lyckad snapback kan det dröja upp till en dag innan domännamnet finns på ert konto. Vi kommer meddela er via e-post när ordern är färdig.

Beställ domännamn och tjänster