Domännamn

Detta är det första steget att starta och utveckla en framgångsrik hemsida är att registrera ett domännamn. Att registrera domännamn var förr i tiden mycket mer komplicerat. Idag är det enkelt att registrera domännamn.

Registrera domännamn

  1. Tänk ut ett bra namn du vill registrera. Om du redan har registrerat ett företagsnamn så har du redan ett bra utgångsläge. Skriv in ditt önskade domännamn i sökrutan ovan. Vi har skrivit en guide hur man väljer bra domännamn som ni kan kika på innan.
  2. Du kommer att få en lista med de vilka domännamn som är lediga och vilka domännamn som redan är upptagna. Om ditt domännamn är ledigt så väljer du i rullgardinsmenyn hur många år du vill registrera ditt domännamn. För att ranka bra i sökmotorer och få bra sökmotoroptimering rekommenderas att du registrerar domännamnet på så lång period som möjligt. Om det känns avlägset att välja 10 år går det bra att välja en mindre registreringsperiod också.
  3. Längre ner på formuläret skall du ange vilka namnservrar du vill använda. Om du är osäker går det bra att lämna dessa fältet tomma tills vidare. Det går bra att uppdatera detta när domännamnet väl är registrerat.
  4. Sen skall du fylla i information om vem som skall äga domännamnet. Detta är jätteviktigt då det är vanligt att man blir av med domännamn pga felaktiga eller ouppdaterade uppgifter.
  5. Nästa steg är betalning. Det går bra att betala både med Visa, Mastercard, Faktura, Bankgiro eller PayPal. Efter betalning är gjord så registreras domännamnet och ni får en bekräftelse på e-post.

Sök ledigt domännamn

Det finns flera sätt att söka lediga domännamn hos oss. Man använda den förenklade varianten genom sökrutan längst upp på sidan. Om ni skriver in ett sökord här så söker vi bland de mest populära toppdomänerna för att finna lediga domännamn.

Är man dock ute efter en särskild toppdomän kan man istället gå direkt in på den via vår stora lista av toppdomäner och söka ledigt domännamn därifrån.