Domains Protected Marks List

Beställ DPML Domains Protected Marks List

Donuts Inc., en av de största portföljsägarna av nya toppdomäner, har lanserat ett domänblockeringsprogram utformat för att hjälpa företag att skydda sina varumärken och IP-rättigheter. DPML står för Domains Protected Marks List. DPML-programmet förhindrar cybersquatting genom att tillåta varumärkesägare att blockera alla registreringar över alla Donuts toppdomäner med en varumärkesregistrering i DPML.

DPML skyddar varumärkesinnehavare till en bråkdel av priset mot vad det skulle kosta att defensivt registrera domännamn i alla Donuts toppdomäner individuellt. Deras nuvarande DMPL-produkt täcker över 235 tillägg och inkluderar även tidigare Rightsides toppdomäner.

DPMP - Domains Protected Marks List

Information om varumärket

Varumärkesinnehavare

Blockeringsprodukt
Blockeringsperiod


Översikt

Innan en DPML-ansökan skickas in måste varumärkesinnehavaren först registrera ett varumärke hos Trademark Clearinghouse (TMCH), en tjänst som vi också tillhandahåller. Märket ska vara registrerat enligt ”use”-standarden, vilket är samma standard för registrering under Sunrise-perioden.

När TMCH har validerat ett märke kommer en SMD-fil (signed mark data file) att utfärdas, som kan användas för att skicka in en DPML-ansökan. Varje DPML-ansökan måste (i) inkludera en eller flera SMD-filer som motsvarar den eller de ansökta strängarna och (ii) uppfylla de kvalifikationer som specificeras av ICANN och som beskrivs i TMCH-riktlinjerna (kan ändras från tid till annan). När DPML-ansökan är klar blockeras varumärkestermen från registrering i alla Donuts’ toppdomäner. Det är viktigt att komma ihåg att ett block inte är en registrerad domän. Därför kan det inte användas för en webbplats eller för e-post.

FÖRDELAR MED EN DPML BLOCKERING

    • Varumärkesägare kan skydda sina varumärken men även sökord som innehåller varumärket.
    • Att använda DPML är ett mer kostnadseffektivt alternativ till att defensivt registrera flera domännamn.
    • En enda registrering täcker alla Donuts ”nya generiska toppdomäner”.
    • Bekväm 5-års registrering minskar huvudvärken att behöva förnya varje år.

Man tjänar på att vara ute i god tid

Ju tidigare en DPML blockering köps, desto mer användbart blir det då en DPML blockering inte retroaktivt kan häva tredje parts registrering.

För att kunna köpa en DPML blockering krävs att man sedan tidigare har en registrering i Trademark Clearinghouse.

Beställ domännamn och tjänster