Vanliga frågor om domännamn

Kan ni registrera domäner?

Ja, självklart! Vi registrerar domännamn i alla generiska toppdomäner (.COM, .NET, .ORG, .INFO, .BIZ, .INFO). Vi registrerar även domännamn i alla öppna landstoppdomäner:

Och de nya toppdomänerna?

De nya toppdomänerna är lite av vår specialitet. Vi har en konstant bevakning av de nya toppdomänerna och kan erbjuda registrering till mycket konkurrenskraftiga priser.

Vem äger domäner registrerade hos Webb.se?

Alla domännamn registrerade hos Webb.se ägs av kunden. Ni har full kontroll över era domäner och kan när som helst flytta dem till en annan registrar.

Kan jag behålla kontaktinformationen för min domänregistrering privat?

När ni registrerar en ny domän publiceras oftast all kontaktinformation publikt i WHOIS-databasen. Denna information är tillgänglig för marknadsföringsföretag, spammare och andra bedragare; var som helst, när som helst. Men i många toppdomäner går det att dölja den här informationen. Vår tjänst WHOIS-skydd skyddar den publika kontaktinformationen genom att ändra adress, telefonnummer, e-postadress till våra ersättningsuppgifter. På så sätt får ni ett extra lager av skydd på ert domännamn.

Kan ni hjälpa oss att registrera domännamn i toppdomäner där vi själva inte uppfyller registreringskraven?

Många toppdomäner som har begränsningar i sitt regelverk angående vem som har rätt att registrera domännamn. Med hjälp av vårt stora nätverk av partners kan vi ofta hjälpa er registrera domäner som vanligtvis hade varit mycket svåra eller omöjliga. Läs mer om Lokal närvaro för domännamn.

 

Kan vi flytta alla våra domännamn till Webb.se?

Ni kan flytta alla era domännamn till ert konto hos Webb.se när som helst. Att flytta ett domännamn är nu för tiden en väldigt enkelt process. Man måste dock ha gjort lite förberedelser för att det skall gå så smidigt som möjligt. Läs mer om hur ni flyttar domännamn.

Vad är en auktoriseringskod?

En auktoriseringskod (authkod, EPP-kod) används för att flytta ett domännamn från en registrar till en annan. Auktoriseringskoder används av de flesta toppdomäner när man skall påbörja en domänflytt.

Hur lång tid tar det för mitt domännamn att bli synligt på Internet (börjar fungera)?

Vi brukar säga att det tar mellan 24-48 timmar innan domänerna börjar fungera överallt. I verkligheten brukar det dock gå mycket snabbare än så.

Hur mycket kostar det att registrera nya domäner?

Kostnaden för att registrera en ny domän beror på vilken toppdomän (TLD) det är. Toppdomäner som har ett komplicerad registreringsförfarande är oftast lite dyrare än de vanliga .COM, .NET och .SE. Vi försöker dock pressa priserna så mycket som möjligt.

Kan man lägga upp alla typer av toppdomäner på ert webbhotell?

Ja det finns inga begränsningar vilka toppdomäner vi kan vara värd för. Så länge domännamnet pekar mot våra namnservrar så går det att lägga upp webbhotell / e-post hos oss.

Vad händer om min domän går ut? Kan jag ändå förnya det?

Detta beror på vilken toppdomän det gäller. Många toppdomäner har infört olika typer av karantänsperioder där det fortfarande går att återställa domännamnet. Detta är ofta förenat med dyra extra kostnader. Vi rekommenderar att ni förnyar era domännamn i god tid för att vara på säkra sidan.

Ägarinformation

Beställ domännamn och tjänster