Landrush för de nya toppdomänerna

Att ansöka om domännamn i Landrush / Early Access Program är enkelt

För att ansöka om domännamn i Landrush eller Early Access Program behövar ej något registrerat varumärke. Det enda som skiljer sig från vanliga registreringar är att priserna är högre. Läs mer om Early Access Program.

Vad innebär Landrush perioden när det gäller domännamn?

När nu äntligen de nya toppdomänerna börjar komma igång måste man bestämma sig vilken kö man skall välja. Man kan säga att det finns fyra olika köer och det är olika regler/priser för alla.

Toppdomäner släpps i olika faser

När en ny toppdomän släpps sker det i olika faser. Oftast börjar det med en Sunrise fas där varumärkesinnehavare kan registrera sina varumärken. Efter Sunrise kommer oftast en Landrush period där vem som helst kan registrera domännamn fast till ett högre pris. I vissa fall är det regeln ”först till kvarn” som gäller. Andra gånger blir det auktion om det finns fler än en sökande för ett specifikt domännamn.

Inga regler utan undantag

Ett av de företag som administrerar flest nya toppdomäner, Donuts Inc, har bestämt sig för att ha ett så kallat ”Early Access Program”. Vad det går ut på är egentligen ett omvänt auktionsförfarande. Släppet sker successivt över en veckas period med fallande prisnivåer. Läs exakt vad detta innebär här: Early Access Program. Som standard kommer vi skicka in Landrush ansökningar på den sista dagen. Vill ni skicka in tidigare får ni kontakta oss först.

Toppdomäner som befinner sig i Landrush / Early Access Program

Toppdomän

Beställ domännamn och tjänster