Vanliga frågor om e-post

Hur skapar jag ett e-postkonto?

För att skapa ett e-postkonto:

1. Logga in på din kontrollpanel via www.webb.se.
  2. Klicka på ”Mina tjänster”.
  3. Klicka på ”E-post konton”.
  4. Klicka på ”Nytt E-post konto”.
  5. Ange den nya e-postadress som du vill skapa och ett lösenord för e-postkontot.
  6. Klicka på ”Skapa E-post konto”.

Hur ändrar jag mitt lösenord?

Lösenordet för ditt e-postkonto eller din webmail kan bara ändras direkt i Kontrollpanelen.

1. Logga in på din kontrollpanel på www.webb.se.
  2. Klicka på ”Mina tjänster”.
  3. Klicka på ”E-post konton”.
  4. Klicka på ”Redigera”-knappen  för den E-postadress du vill ändra lösenordet.
  5. Skriv in det nya lösenordet klicka på ”Uppdatera E-postkonto”.

Vad är IMAP och POP3?

IMAP och POP3 är standardprotokoll för e-post, vilket e-postprogrammet använder för att få tillgång till e-postkonton.

IMAP tillåter att flera användare att få tillgång till samma E-postkonto och sparar alla e-postmeddelanden på servern för senare åtkomst via webbmail.

POP3 laddar ner meddelandena och raderar dem samtidigt från servern. Dessa e-postmeddelanden är då inte längre tillgängliga via webmail.

Vi rekommenderar att du använder IMAP när du ställer in ditt e-postprogram.

Vad är ett alias?

Ett alias är ett ”virtuellt” postkonto, vars enda syfte är att vidarebefordra e-post till ett eller flera e-postkonton. Ett alias har inte har en egen inkorg där post lagras.

Hur skapar jag ett E-post alias?

1. Först måste du logga in på kontrollpanelen.
  2. Klicka på ”Mina tjänster”.
  3. Klicka på ”E-post alias”.
  4. Klicka på ”Nytt E-post alias” och ange E-postadressen ni vill använda för ert alias.
  5. I fältet destination anger ni E-postkontot ni vill vidarebefodra alla E-post till.
  6. Klicka på ”Uppdatera E-mail alias”.

Hur använder jag mitt E-postkonto på min iPhone?

1. Tryck på Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar > Lägg till konto.
  2. Tryck på Annat.
  3. Tryck på ”Lägg till e-postkonto”.
  4. Ange ditt fullständiga namn i rutan Namn.
  5. Ange din fullständiga e-postadress (till exempel dittnamn@dindoman.se) i rutan Adress.
  6. Ange ditt lösenord i rutan Lösenord och klicka på Spara.
  7. Tryck på IMAP eller POP. Vi rekommenderar IMAP eftersom IMAP stöder fler funktioner.
  8. Ange namnet på servern för inkommande e-post i rutan Värdnamn under Server för inkommande e-post. Information om serverinformation hittar ni i sektionen nedan.
  9. Ange i rutan Användarnamn anger ni det användarnamn som ni skapade i kontrollpanelen. Ange ditt lösenord i rutan Lösenord.
  10. Ange namnet på servern för utgående e-post i rutan Värdnamn under Server för utgående e-post. Information om serverinställningar för utgående e-post hittar ni i sektionen nedan.
  11. Ange i rutan Användarnamn anger ni samma användarnamn som ni skapade i kontrollpanelen. Ange ditt lösenord i rutan Lösenord.
  12. Tryck på Nästa.
  13. Tryck på Spara.
  14. Informationen verifieras och kontot sätts upp. Klart!

Vad skall man använda för serverinställningar för E-posten?

POP3 – Krypterat med TLSv1

• Server namn: pop.ilait.se
  • TCP port nummer: 110
  • Kryptering: TLS

POP3 – Krypterat med SSLv3

• Server namn: pop.ilait.se
  • TCP port nummer: 995
  • Kryptering: SSL (kräver SSLv3)

POP3 – Okrypterat

• Server namn: pop.ilait.se
  • TCP port nummer: 110
  • Kryptering: Nej

IMAP4 – Krypterat med TLSv1

• Server namn: pop.ilait.se
  • TCP port nummer: 143
  • Kryptering: TLS

IMAP4 – Krypterat med SSLv3

• Server namn: pop.ilait.se
  • TCP port nummer: 993
  • Kryptering: SSL (kräver SSLv3)

IMAP4 – Okrypterat

• Server namn: pop.ilait.se
  • TCP port nummer: 143
  • Kryptering: Nej

Server för utgående E-post

SMTP – Krypterat med SSLv2 or SSLv3

• Server namn: smtp.ilait.se
  • TCP port nummer: 465
  • Kryptering: SSL (kräver SSLv2 eller SSLv3)
  • Servern kräver autentisering: Ja

SMTP – Krypterat med TLSv1

• Server namn: smtp.ilait.se
  • TCP port nummer: 25 eller 587
  • Kryptering: TLS (TLSv1)
  • Servern kräver autentisering: Ja

SMTP – Okrypterat

• Server namn: smtp.ilait.se
  • TCP port nummer: 25 eller 587
  • Kryptering: Nej
  • Servern kräver autentisering: Ja