Trademark Clearinghouse (TMCH)

Hur skyddar jag mitt varumärke i Trademark Clearinghouse?

Ni ligger in en beställning via vår varukorg. Klicka på länken nedan:

Produkt: TMCH (Trademark Clearinghouse)

När ordern kommit in och är betald skickar vi ut ett formulär till er där ni fyller informationen om ert varumärke.

Vad är Trademark Clearinghouse?

Med potentiellt 1400 nya toppdomäner som lanseras 2014 har ICANN etablerat ett Trademark Clearinghouse (TMCH). Detta organ är en central databas av bestyrkta varumärken för att skydda varumärkesinnehavare och deras immateriella rättigheter.

Varumärkesinnehavare har nu en lösning som hjälper dem att skydda sina rättigheter och göra det möjligt att delta under lanseringsperioder i det nya toppdomänsprogrammet.

  1. Varumärkesinnehavare kommer att kunna skicka in sin varumärkesinformation till en central databas.
  2. Efter kontroll kommer varumärkesinnehavaren kunna registrera sitt motsvarande domännamn under perioden av flera toppdomäners Sunriseperiod.
  3. Varumärkesinnehavare kommer också att ha möjlighet att få ett meddelande när någon registrerar ett domännamn som matchar deras varumärke i TMCH.

Fördelar att registrera sig i Trademark Clearinghouse

  1. Deltagande i Trademark Clearinghouse är det enda sättet att deltaga i sunrisefaser som föregår alla lanseringar av de nya toppdomänerna. Denna process kommer att kraftigt minska den administrativa bördan och tillhörande kostnader för varumärkesinnehavare.
  2. Under Trademark Claims-perioden efter Sunriseperioden, kan varumärkesinnehavare välja att bli meddelade omedelbart när någon registrerar ett domännamn som matchar det registrerade varumärket i någon av de nya toppdomäner.

Beställ domännamn och tjänster