Trademark Clearinghouse (TMCH)

Registrera era varumärken i Trademark Clearinghouse för att skydda dessa vid lanseringen av nya toppdomäner

The Trademark Clearinghouse, förkortat TMCH, är en onlinedatabas där varumärkesinnehavare officiellt kan registrera sina varumärken och få tillgång till särskilda skydd vid registrering av nya generiska toppdomäner. När ICANN började utöka sitt urval av generiska toppdomäner var många företag bekymrade över den extra bördan av att skydda sina varumärkesnamn i alla olika toppdomäner. Trademark Clearinghouse bildades för att hjälpa till att ge varumärkesägare extra skydd när nya toppdomäner rullas ut.

Information om varumärket

Varumärkesinnehavare

Välj registreringsperiod i Trademark Clearinghouse

Vad är Trademark Clearinghouse?

Trademark Clearinghouse (TMCH) är en central databas av bestyrkta varumärken som skapades för att skydda varumärkesinnehavare genom att göra det möjligt för dessa att delta under lanseringsperioder i det nya toppdomänsprogrammet.

  1. Varumärkesinnehavare kommer att kunna skicka in sin varumärkesinformation till en central databas.
  2. Efter kontroll kommer varumärkesinnehavaren kunna registrera sitt motsvarande domännamn under perioden av flera toppdomäners Sunriseperiod.
  3. Varumärkesinnehavare kommer också att ha möjlighet att få ett meddelande när någon registrerar ett domännamn som matchar deras varumärke i TMCH.
  4. Med en godkänd registrering i TMCH kan man även blockera sitt varumärke från att registreras med hjälp av blockeringstjänster som DPML och AdultBlock.

Fördelar att registrera sig i Trademark Clearinghouse

  1. Deltagande i Trademark Clearinghouse är det enda sättet att deltaga i sunrisefaser som föregår alla lanseringar av de nya toppdomänerna. Denna process kommer att kraftigt minska den administrativa bördan och tillhörande kostnader för varumärkesinnehavare.
  2. Under Trademark Claims-perioden efter Sunriseperioden, kan varumärkesinnehavare välja att bli meddelade omedelbart när någon registrerar ett domännamn som matchar det registrerade varumärket i någon av de nya toppdomäner.

Beställ domännamn och tjänster