Registrera domännamn

Hos oss kan ni registrera domännamn i alla öppna toppdomäner till mycket förmånliga priser.

Vikten av att registrera domännamn

Det finns många goda skäl för att registrera domännamn:

  • Om du någonsin byter webbhotell så kan du flytta ditt domännamn med dig . Dina regelbundna besökare eller kunder som kände ditt webbplatsnamn som www.webb.se (till exempel) skall inte behöva informeras om en ändring av webbadress. De skall helt enkelt skriva ditt domännamn och de komma till den nya hemsidan.
  • Om du är ett företag, ger ett domännamn dig mer trovärdighet. Få människor kommer att vara villiga att göra affärer med ett företag som inte har ett eget domännamn.
  • Om du har ett domännamn som beskriver företagets verksamhet eller namn, kan människor lätt komma ihåg namnet och kan gå tillbaka till din webbplats utan att behöva kolla upp det igen. Faktum är att om du har ett bra namn som beskriver din produkt eller tjänst, kanske till och med folk försöker sin chansa genom att skriva www.dittproduktnamn.se i sin webbläsare .
  • Om du vill ha bra annonsörer för din webbplats, är ett domännamn oftast bra. Det tenderar att ge din webbplats en aura av respekt.

Hur man registrerar ett domännamn

Att förstå registreringsprocessen för domännamn kan vara en djungel då det finns lika många regelverk att sätta sig in i som det finns toppdomäner. Hos oss kan ni registrera domäner i alla toppdomäner med samma enkla gränssnitt oavsett vilken toppdomän det är ni är intresserade av.

Börja med att göra en domänsökning för att se att den önskade domänen är ledig. Har ni redan en domän registrerad går det bra att flytta domänen till oss på samma enkla sätt.

Bra domännamn är en begränsad resurs vilket gör det superviktigt att man är man lägger in sin registrering så snabbt som möjligt när man hittar en ledig domän. Väntar man för länge riskerar man att någon annan hinner registrera domännamnet före. Det är trots allt ganska billigt att säkra upp namnet.