Vad är inloggning med Nycklar (Passkeys)?

Inloggning med Nycklar, även kända som Passkeys, är en modern autentiseringsmetod som eliminerar behovet av traditionella lösenord. Istället för att komma ihåg och ange ett lösenord använder användare en digital nyckel för att säkert logga in på sina konton. Denna digitala nyckel lagras på användarens enhet och/eller i molnet och verifieras genom biometrisk identifiering (som fingeravtryck eller ansiktsigenkänning) eller en PIN-kod. Inloggning med Nycklar är utformade för att fungera sömlöst över olika plattformar och enheter, vilket ger en säkrare och mer bekväm inloggningsupplevelse.