Hur vet jag om min hemsida är indexerad av Google och Bing?

För att ta reda på om din hemsida är indexerad av Google och Bing kan du utföra följande enkla kontroller:

  1. Google: För att kontrollera indexeringen i Google, gå till google.com och skriv in följande sökfråga i sökfältet: site:mydomain.com. Ersätt ”mydomain.com” med din egen webbadress. Om din hemsida är indexerad av Google kommer du att se en lista över sidor på din webbplats som har lagts till i Googles index.
  1. Bing: För att kontrollera indexeringen i Bing, gå till bing.com och skriv in samma sökfråga i sökfältet site:mydomain.com. Ersätt ”mydomain.com” med din egen webbadress. Om din hemsida är indexerad av Bing kommer du att se en lista över sidor på din webbplats som har lagts till i Bings index.

Förutom dessa grundläggande kontroller finns det också flera verktyg som kan hjälpa dig att övervaka och förbättra din hemsidas indexering:

  1. Google Search Console är ett gratis verktyg från Google som ger dig insikt och kontroll över hur din hemsida presterar i Google-sökning. Genom att registrera och verifiera din hemsida i Google Search Console kan du övervaka indexstatusen, få rapporter om eventuella problem med din webbplats och begära indexering för nya eller uppdaterade sidor. Du kan också skicka in en XML-sitemap för att hjälpa Google att bättre förstå strukturen på din webbplats och snabbare hitta alla dina sidor.
  2. Bing Webmaster Tools är ett motsvarande verktyg från Bing som ger dig insikt och kontroll över hur din hemsida presterar i Bing-sökning. Precis som med Google Search Console, bör du registrera och verifiera din hemsida i Bing Webmaster Tools för att övervaka indexstatusen, få rapporter om eventuella problem och begära indexering för nya eller uppdaterade sidor. Du kan även skicka in en XML-sitemap till Bing Webmaster Tools för att förbättra din hemsidas indexering.

Genom att använda dessa metoder och verktyg kan du effektivt övervaka din hemsidas indexstatus i Google och Bing och arbeta med att förbättra din webbplats synlighet och prestanda i sökmotorerna.

Beställ domännamn och tjänster