Vilka är de bästa praxis för on-page och off-page SEO?

On-page SEO innefattar alla åtgärder och optimeringar som du gör direkt på din hemsida för att förbättra dess synlighet och ranking i sökmotorer. Detta inkluderar faktorer som innehåll, meta-taggar, interna länkar och användarupplevelse. Off-page SEO handlar om åtgärder som påverkar din webbplats ranking utanför själva webbplatsen, såsom att skapa inkommande länkar från andra webbplatser och engagemang på sociala medier.

Bästa praxis för on-page SEO?

 1. Använd sökordsforskning för att hitta relevanta och efterfrågade nyckelord som passar ditt innehåll.
 2. Skapa unikt, högkvalitativt och värdefullt innehåll som engagerar och informerar dina besökare.
 3. Inkludera dina mål-nyckelord i titlar, meta-beskrivningar, rubriker (H1, H2, H3, etc.) och i början av innehållet.
 4. Optimera dina URL-strukturer så att de är korta, beskrivande och innehåller nyckelord.
 5. Använd interna länkar för att förbättra navigering och hjälpa sökmotorer att förstå din webbplats struktur.
 6. Optimera dina bilder genom att använda beskrivande filnamn, alt-taggar och komprimera dem för snabbare laddningstider.
 7. Se till att din webbplats är mobilvänlig och snabb genom att använda responsiv design och sidhastighetsoptimeringar.
 8. Implementera strukturerade data (schema markup) för att hjälpa sökmotorer att bättre förstå och visa ditt innehåll i sökresultaten.
 9. Håll dig uppdaterad om bästa praxis inom SEO och följ sökmotorernas riktlinjer för webbansvariga.

Bästa praxis för off-page SEO?

 1. Bygg högkvalitativa, naturliga inkommande länkar genom att skapa värdefullt och delbart innehåll samt genom att delta i branschforum och bloggar.
 2. Skapa och underhåll en närvaro på relevanta sociala medier för att öka exponeringen och engagemanget för ditt innehåll.
 3. Använd influencer-marknadsföring och gästbloggning för att öka din hemsidas auktoritet och skapa inkommande länkar från betrodda källor.
 4. Be om länkar från branschrelaterade kataloger, lokala kataloger och branschorgan för att öka din hemsidas auktoritet och synlighet. 5. Delta i samarbeten eller partnerskap med andra företag, webbplatser eller bloggar inom din bransch för att skapa gemensamma marknadsföringsmöjligheter och länkbyten.
 5. Skapa och distribuera pressmeddelanden för att informera media och nyhetssidor om viktiga nyheter eller händelser relaterade till ditt företag eller webbplats, vilket kan leda till inkommande länkar.
 6. Samla och visa recensioner och kundomdömen på tredjepartswebbplatser för att öka förtroendet och auktoriteten för ditt företag och din hemsida.
 7. Delta i och bidra till branschspecifika forum, bloggar och diskussionsgrupper för att etablera dig som en expert och skapa inkommande länkar och trafik till din hemsida.

Genom att följa dessa bästa praxis för både on-page och off-page SEO kan du förbättra din hemsidas synlighet, auktoritet och ranking i sökmotorernas resultat. Tänk på att SEO är en kontinuerlig process och att det är viktigt att ständigt optimera och uppdatera din webbplats för att upprätthålla och förbättra dess prestanda i sökresultaten.

Beställ domännamn och tjänster