Jag får ett felmeddelande när jag försöker skicka e-post från WordPress via era servrar. Vad kan vara problemet och hur löser jag det?

Om du upplever felmeddelanden när du försöker skicka e-post från din WordPress-webbplats via våra servrar, är det troligtvis relaterat till e-postkonfigurationen. Här är några steg för att diagnostisera och åtgärda problemet:

1. Autentiseringskrav: Våra mailservrar kräver autentisering för att skicka e-post. Detta innebär att du behöver konfigurera din WordPress för att använda dessa autentiseringsuppgifter.
  2. Metoder för att lösa problemet:
    • Använda ett SMTP-plugin: Det enklaste sättet är att installera ett SMTP-plugin som WP Mail SMTP. I detta plugin anger du de nödvändiga inställningarna och användaruppgifterna för vår SMTP-server. En detaljerad guide finns här: Skicka mail från WordPress med tillägget WP Mail SMTP.
    • Redigera wp-config.php och functions.php: För en mer direkt lösning kan du redigera wp-config.php och functions.php i din WordPress-installation för att manuellt konfigurera e-postinställningarna. En steg-för-steg guide finns tillgänglig här: Skicka mail från WordPress utan tillägg.
  3. Kontrollera WordPress och Serverloggar: Ibland kan felmeddelanden ge specifika ledtrådar om vad som är fel. Kontrollera WordPress-felloggar och serverloggar för mer information.
  4. Kontakta Support: Om du fortfarande har problem efter att ha följt ovanstående steg, kontakta vår support för ytterligare hjälp.

Genom att följa dessa steg bör du kunna lösa problemet och säkerställa att din WordPress-webbplats kan skicka e-post på ett säkert och effektivt sätt via våra servrar.