Vilken DNS-information skall vi använda för att peka domänen till ert webbhotell?

För att peka din domän till vårt webbhotell behöver du uppdatera DNS-inställningarna för din domän i vår kontrollpanel. Det innebär att du behöver ändra de nuvarande namnservrarna till följande namnservrar som tillhör vårt webbhotell:

DNS 1: ns1.ilait.se
DNS 2: ns2.ilait.se
DNS 3: ns3.ilait.se
DNS 4: ns4.ilait.se

Här är en steg-för-steg-guide för att uppdatera din DNS-information:

1. Logga in på vår kontrollpanel med dina användaruppgifter.
  2. Klicka på fliken ”Domännamn” och sedan klickar du på det domännamn du önskar att peka om.
  3. Under sektionen ”Namnservrar” letar du upp namnservrarna som för närvarande används och kopierar dem för säkerhetsskull.
  4. Ändra namnservrarna till de nya som du vill använda (ns1.ilait.se, ns2.ilait.se, ns3.ilait.se och ns4.ilait.se) och klicka på knappen ”Peka om till andra namnservrar”.
  5. Uppdateringen har nu lagts till varukorgen. Gå till kassan för att slutföra beställningen (kostnadsfritt).

Observera att ändringar av DNS-inställningar kan ta upp till 24-48 timmar att spridas över hela internet. Detta kallas för DNS-propagation, och under denna tid kan din hemsida vara tillgänglig via de nya namnservrarna för vissa användare och via de gamla namnservrarna för andra.

När DNS-propagationen är klar kommer din domän att peka mot vårt webbhotell, och din hemsida kommer att vara tillgänglig för besökare via din domän. Om du har några frågor eller problem under processen, tveka inte att kontakta vårt supportteam för hjälp.